Kaasopalaveria & kiistelyä

Otsikon harhaanjohtavuuden vuoksi todettakoon heti alkuun, ettei kiistelyä ollut kaasojen vaan oman kumppanin kanssa palaverin jälkeen. No, säästetään se ikävämpi seikka loppuhuipennukseksi.

Eräänä kauniina iltapäivänä istahdettiin siis mun molempien kaasojen kanssa ensimmäistä kertaa hääjärjestelyn merkeissä saman pöydän ääreen. Tähän astisista järjestelyistä ollaan Sebastianin kanssa tehty kaikki itse, mutta nyt vaihtui tieto hoidetuista hommista kaasoille ja sovittiin mitä voin delegoida heille ja mitä taas tehtäisiin yhdessä. Seuraavassa lista asioista, joista sovittiin tai jopa hoidettiin siltä istumalta:

  • Häitä edeltävä yö kaasojen kanssa
  • Häiden musiikkijärjestelyt (sekä musiikki että äänentoisto)
  • Juomatarjoilu
  • Videokuvaaminen
  • Seremoniamestarin rooli häissä
  • Häiden ohjelmasta
  • Säävarauksesta

Listan ensimmäinen asia hoidettiin siltä samalta istumalta, kun toinen kaasoistani varasi eräästä helsinkiläisestä hotellista perhehuoneen. En kerro vielä mistä, sillä pieni varauma on sen suunnitelman muuttumiseen. Haluan käydä vielä paikan päällä katsomassa miltä hotellissa ja siinä huoneessa näyttää. Harkinnan alla on vielä hääpäivän laittautuminen, tapahtuuko se hotellilla vai rakkaassa ja tutussa Töölön Ponissa.

Listan muista asioista kirjoittelen myöhemmin, mutta musiikista ja kuvaamisesta ajattelin jakaa sanasen jos toisenkin nyt. Kuten olen täällä kertonut aiemminkin, meillähän ei varsinaisesti ole mitään budjettia häille. Ei tarkoita sitä, että meillä kummallakaan olisi miljoonia tileillä ja ökyhäät tiedossa. Vaan tarkoittaa sitä, ettei me olla budjetoitu häihin käytettävää rahasummaa vaan menty sillä ajatuksella, että maksetaan juuri siitä mitä halutaan mutta maltilla. Suurimmat yksittäiset kuluerät ovat juhlapaikka catering-palveluineen, valokuvaaja sekä mun vihkisormus. Häämatkaa ei tulla laskemaan samalle laskulle. Asiat, missä me halutaan säästää, jos sen niin haluaa ilmaista, on musiikki ja videokuvaus. Molemmat ovat kyllä olleet mietinnässä, niin DJ kuin videokuvaaja. Olen ollut koko ajan sitä mieltä, että Spotify:n soittolistat riittäisivät aivan hyvin, mutta monia hääblogeja nyt lukeneena vaikuttaisi olevan yleistä joko dj:n tai bändin esiintyminen. Oikeastaan onhan se hölmöä miettiä mitä omissa häissä kuuluisi olla tai tapahtua muiden häihin verraten, mutta jotenkin tässä touhussa ei ole voinut välttyä siltä.

Viimeistäänkin luettuani blogia häistä, joiden juhlapaikan lokaatio on sama kuin meillä, vakuutuin Spotifyn offline-listojen olevan aivan passeli valinta. Some people are worth melting for -blogissa lueteltiin siis lista harmituksen aiheista (onpa muuten hyvä ja hyödyllinen aihe jakaa muille, joten kiitokset kirjoittajalle siitä), joista yksi oli juhlapaikan netti ja pätkivä DJ:n soitto. En rehellisesti usko, että kukaan meidän vieraista jää kaipaamaan sitä DJ:tä, joten valmiit listat toiminee, kunhan jollain on tehtävänään vastata oikean musiikin soimisesta oikeaan aikaan. Koska meillä on ajatuksena tanssia häätanssi juhlapaikan rantahiekalla, tarvitaan sellainen äänentoistolaite, joka on helposti sinne siirrettävissä ja joka kestää ne olosuhteet. Mun kaaso kyllä ehdotti äänentoistovuokraamon palveluita, joihin oltiin tutustuttu tammikuisilla Love Me Do -messuilla. Meidän hääpaikka koostuu niemennokassa sijaitsevasta tontista, jota ympäröi meri, ja huvilasta, jonka sisätilat ovat pienehköt ja tiiviit. Emme siis tarvitse mikrofoneja eikä kovin erikoisia äänentoistolaitteita, joten me hankitaan ainoastaan sellainen laite, jota saa kuljetettua alakertaan, yläkertaan ja ulos. Tai itseasiassa hankittiin jo, Lidlistä hintaan 59,99€, mutta ei olla testattu sen äänenlaatua ja kantavuutta vielä joten jos se ei tyydytä tarpeita, hankitaan toinen. Yhdet laitteen omistan jo ennestään, joten se tulee käyttöön myös. Vuokraamopalvelun (tähän olin tutustunut) yhtenä etuna valittavissa olevat kuljetus- ja asennuspalvelut, mutta me päädyttiin tähän ajatellen, että hyödytään siitä laitteesta sitten jatkossakin.

Tämä on Lidlin Silvercrest bluetooth-kaiutin XL, joka ilmoitettujen teknisten tietojen perusteella sopii meidän käyttötarkoitukseen varsin hyvin. On tosin vielä paketissa avaamattomana, joten on mahdollista, ettei kelpuuteta aiottuun käyttötarkoitukseen. Kuva Googlesta.

Toinen “pihistäminen” tapahtuu videokuvaamisen kohdalla. En oikeastaan koe tätä edes sellaisena asiana, että jostain joutuisi luopumaan kohtuuden nimissä. Nimittäin keksin ihan itse, että me saadaan hauska ohjelmanumero ja omaperäinen vieraskirja aikaan sillä, että ostetaan häihin videokamera, jolla sitten halukkaat (toivottavasti kaikki 😇) saavat taltioida ajatuksensa meille muistoksi. Lisäksi, me toivotaan kovasti, että joku kuvaisi itse vihkitoimitusta ja joitain muita hetkiä kuten ohjelmanumeroita ja häätanssin. Todennäköisesti tämä nakki napsahtaa jommalle kummalle kaasolle, bestmanille, seremoniamestarille tai vaihdellen kaikille. Onhan siinä oma hommansa, mutta vilpittömästi uskon ettei olla kuormitettu eikä tulla kuormittamaan heitä sen vertaa, että tämä olisi liikaa pyydetty. Ostettiin siis etukäteisen googlailun sekä Verkkokaupassa paikan päällä toimitetun selvityksen perusteella DJI Osmo Pocket -actionkamera, jossa on kolmiakselinen gimbaali. Tarkempia speksejä voi lukea muualta netistä, omia käyttökokemuksia voin jakaa sitä mukaa kun sellaisia hankitaan. Tähän mennessä ollaan täysin tyytyväisiä. Videoeditoinnin olen päättänyt hoitaa itse. En ole hyvä siinä, enkä varsinaisesti nauti siitä, mutta tykkään haasteista ja itseni ylittämisestä, joten mikäs siinä.

Meillä on nyt reilun kuukauden ollut tämä DJI Osmo Pocket. Kuva on DJI:n omilta sivuilta.

Tämä listan jälkimmäinen asia oli nyt sitten se, mistä myrsky yltyi. Mun ehdoton toive on ollut alusta asti, että vihkiminen tapahtuu ulkona. Suomen epävarmassa ilmastossa eläminen tarkoittaa hääpäivän sään olevan täysin Herran hallussa, mikä edellyttää henkisesti ja käytännössä kaikkeen varautumista. Säähän on yhtäläisesti pukeutumis- ja asennoitumiskysymys. Me ilmoitetaan hääkutsuissa ulkoilutarkoitus ja maasto, jotka kehotetaan huomioimaan pukeutumisessa. Olen suunnitellut myös selvittäväni mistä saan ostettua kaikille vieraille, vihkijälle ja meille riittävästi sateenvarjoja, jos saman viikon sääennuste näyttää sateen mahdollisuutta. Kaasojen kanssa oltiin myös yhtä mieltä siitä, että kyllä sateisena päivänä vieraat ymmärtävät varautua vaihtokengillä ja takilla ja että mahdolliseen sadesäähän voi suhtautua huumorilla. Toisin ajatteli kuitenkin mies.

Kuva: http://www.italiangala.com/wedding-rain-plan-embracing-nature-big-day/.
Kuva: Google.

Raportoin tietysti Sebastianille palaverin pohdinnat ja päätökset. Sebastian oli ja on yhä sitä mieltä, että meidän tulee ajatella vieraita mahdollisen sateen suhteen. Hänen mielestään ei ole sopivaa pitää vihkiseremoniaa ulkona jos sataa, sillä sen jälkeen heillä on puntit loppuillan märkinä. Mulla meni tuo kommentti syvälle tunteisiin ja suoraan sanoen suutuin. Kaikki yllä sanottu huomioon ottaen, lähtien säänmukaisesta pukeutumisesta vieraiden huomioimiseen sateenvarjoin, mielestäni omana hääpäivänä saa olla sen verran itsekäs, että vihkiminen sitten tapahtuu ulkona jos sellaisesta haaveilee. On hyvin epätodennäköistä, joskin mahdollista, että sataisi niin paljon, että koko pihamaa olisi yhtä vedenpaisumusta. Jos näin kuitenkin olisi, on huvilan ulkopuolella katoksia, joiden alle ainakin suurin osa vieraista mahtuisi. Vihkiminen huvilan sisätiloissa tarkoittaisi sitä, että vieraat istuisivat tai seisoisivat pöytien ääressä ja me seisottaisiin jossain siinä oman pöytämme ääressä. Ei täysin mahdoton ajatus, mutta kyllä se surulliseksi teki. Ehdotin, että toimitetaan vihkiminen siten, että minä olen ulkona ja Seba sisällä ja vieraat saavat valita puolensa. 😃 Jokainen varmaan ymmärtää, että koitin olla ratkaisukeskeinen humoristisella otteella, mutta keskustelu päättyi siihen. Me ollaan ratkaistu asia siten, ettei puhuta koko asiasta mitään. Pitäähän sitä nyt elämässä olla vähän riskiä ja jännitystä eli katsotaan mitä tuleman pitää.

Mitä mieltä te olette asiasta? Mä arvostan mun miehen mielipidettä ja erityisesti sitä, että hän ajattelee muita. Mun on kuitenkin vaikea hyväksyä, että ollaan eri mieltä asiassa, joka on mulle niin tärkeä.

♡ Lotta

One thought on “Kaasopalaveria & kiistelyä

  1. Pingback: Parisuhteen pienet, suuret riidat – Kymmenen kautta kymmenen ♡

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s