Kuluneen viikon saldo: parisuhdeaikaa, ystäviä, ja hääkukkien suunnittelua

Häävalmistelut ovat edenneet viime aikoina (lue: koko tällä aikavälillä kihlauksesta nykyhetkeen) verkkaisesti. Olen välillä epäillyt omaa kiinnostustani koko hääjuhlaan, kun on tuntunut niin vaikealta ponnistukselta uhrata vapaa-ajasta hääasioille. Mutta eihän se vaikeus liity itse hääjuhlaan vaan siihen, etten luonnostani nauti juhlien suunnittelusta, järjestämisestä saatika juhlien keskipisteenä olemisesta. Lukeekohan tätä kukaan, joka voi samastua tähän?

Viime viikon perjantaina päätin, että teen jokaisen viikon aikana yhden kunnollisen suunnitelman tai otan meidän jo pitkään olemassa olleelta to-do-listalta yhden asian hoitaakseni. Kuulostaa pieneltä, mutta asioiden tekemättömyys alkoi vaikuttaa jo jokapäiväisessä elämässä huonona omatuntona, joten pienikin askel kohti edistystä tuntui juuri sopivalta eikä tukehduttaisi liian suurena palana kakkua. Valitsin listalta hääkukat, ja päätin, että viikon päästä asia olisi joten kuten hoidossa. Ensin piti kuitenkin panostaa parisuhteeseen, koska onhan se nyt kuitenkin sen hääjuhlankin ydinasia.

Me oltiin siis viime viikonloppuna neljättä viikonloppua putkeen kahdestaan ilman lapsia, ne kun ovat päässeet puuhailemaan kivoja lomajuttuja muiden kanssa. Halusin huuhtoa viikon työpölyt niskasta ja lähteä uimaan, joten mentiin Kuusijärvelle savusaunomaan ja uimaan. Kymmenen kautta kymmenen rentoutus, suosittelen! Saavuttiin pelipaikoille vasta 19:15 ja oltiin viimeiseen hengenvetoon 20:30 asti, jolloin löylyt päättyivät. Kuusijärvi on muuten niin ruuhkainen paikka, mutta perjantai-illalla tuohon aikaan sai kyllä melko rauhassa saunoa ja nauttia laskevasta auringosta sekä hiljaisesta, kauniista luonnosta.

Tästä virkistyneenä sain viikonlopun aikana hoidettua vihdoin parvekkeen kesäkuntoon. Kun se(kin) keskeneräiseksi jäänyt projekti oli hoidettu, oli hyvä vire päällä jatkaa hääkukkaprojektin parissa. Aamupäivällä käytiin siis hakemassa parvekekukat Plantagenista ja iltapäivällä jatkettiin kohti Järvenpään Kukkataloa. Sinne asti ei olisi välttämättä tarvinnut lähteä, mutta olen kuullut siitä paljon kehuja ja meillä oli muutenkin asiaa siellä suunnalla, joten halusin käydä siellä keskustelemassa jonkun floristin kanssa hääkukkiin liittyvistä tuotteista ja palveluista ylipäänsä. Me ei tiedetty ennalta mitään muuta kuin että morsiuskimppu on tapana olla.

Koti kasvoi yhdellä huoneella sitä myötä, kun saatiin parveke oleskelukuntoon. Ei ilmene kuvasta, mutta meillä on mukavan isohko parveke kerrostalokolmion asuinneliöiden lisänä. Niin iso, että siellä mm. mahtuu säilyttämään pyöriä turvassa varkailta (pilkottaa piilosta oikealla).
Inspiraatiota pöytäasetelmiin Instagramista. Kuva on kuvakaappaus @blossomingbride -tililtä.

Järvenpään Kukkatalolla henkilökohtaisesti asioidessa sai tarpeelliset tiedot siitä, mitä vaihtoja hääkukituksen suhteen on. Meille kerrottiin, että heiltä voi varata palaveriajan floristin kanssa tarkemman suunnitelman luomiseksi ja floristin palvelun hinta hyvitettäisiin loppulaskusta, mikäli päätyisimme ottamaan kukat heiltä. Tiedustelimme hinnat sekä palaverille erikseen että kuljetuspalveluista. Halusin myös tietää missä hintahaarukassa morsiuskimput, kukkarannekkeet ja rintakukat liikkuvat. En varannut palaveriaikaa heti, mutta tiesin siltä seisomalta sellaisen joka tapauksessa tarvitsevani. Me ei todellakaan osattaisi itse nimetä mitä kukkaa tulisi mihinkin, hyvä jos muistetaan mitä kukkia juuri ostettiin Plantagenista. Puhumattakaan siitä, että näperreltäisiin sidontoja itse tilauskukista.

Halusin tehdä markkinakartoituksen ja kenties kilpailuttaa kukkapalvelut. Kriteerinä ei olisi hinnaltaan halvin, vaan hinta-laatusuhteeltaan paras. Tiedustelin Facebookin hääryhmissä, hääbloggareilta sekä omassa Instagramissa kokemuksia kukkapalveluista ja kävi ilmi, että suurin osa oli vaan päätynyt johonkin kukkakauppaan/floristipalveluun ilman sen erityisempiä syitä tai asiaan perehtymistä. Suosituksista oli kuitenkin sen verran apua, että valikoin niistä muutaman kilpailutuslistalleni. Ideana oli kysellä tarjousta ainakin viidestä kukkaliikkeestä, joilla oli hääkukkien sidontaa ja suunnittelupalvelua tarjolla. Tänään töiden jälkeen sain vihdoin tämän asian pakettiin. Palaan asiaan seuraavan kerran, kun palveluntuottaja on valikoitu. 🌼

Tähän viikkoon mahtui vielä yhdet synttärit, joiden kunniaksi aktivoiduin ja kutsuin muutaman ystävän päivälliselle. Meillä eletään jokseenkin tavallista perhe-elämää, eli käydään töissä, vietetään aikaa lasten kanssa ja tehdään ihan selkä vääränä niitä taloustöitä. Ystävien näkeminen on valitettavasti aina ollut se, mistä on pitänyt tinkiä. Toki nyt kun lapset ovat isompia, on helpompaa yhdistää ystävien näkeminen heidän ajastaan viemättä. Syntymäpäivänäni loihdin tarkkaan harkitun menun, joka koostui:

  • alkujuomat: mansikkadaiquirit
  • alkupala: tomaattikeitto & lisättävinä lisukkeina itse tehty pesto, chili ja aurinkokuivattu tomaatti
  • pääruoka: kikherne-kasvissalaatti
  • jälkiruoka: itse tehty tiramisu
Kuvasin Instagramin storyyn eilen tämän aterian valmistusprosessia ja siitä heräsi monia kysymyksiä. Kampasimpukoita ja risottoa – heittämällä yksi mun lempiruoista ja bravuuri keittiössä.

Viikko (mun viikot alkaa perjantaista ja päättyy torstaihin) vierähti näissä merkeissä ja jälleen on siis aika valita yksi asia hoidettavaksi hääjärjestelyiden to-do-listalta. Se on vielä pitkä.

Rentouttavaa viikonloppua toivotellen, Lotta ❤︎

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s