Hääjuhlan ohjelma

Meidän avio-onnea (paino sanalla onnea) on tänä päivänä kestänyt jo puolikkaan vuoden verran. Kaksi kvartaalia. Mikäs sen parempi syy palata pitkästä aikaa häiden muisteluun.

Meidän hääjuhlan ohjelmaan vaikutti aika paljon se, että kesken hääsuunnittelua saimme onnellisia uutisia tulevasta perheenlisäyksestä. Juhlat olisivat varmasti monella tapaa olleet erilaiset, mikäli odotus ei olisi ajoittunut hääjuhlien kanssa yhteen. Kuitenkaan emme silloin halunneet siirtää häitä raskauden vuoksi. Emmekä edes nyt jälkikäteen ajattele, että olisimme halunneet kokea jonkin osan juhlasta eri tavalla. Juhla oli meille aivan täydellinen ja rohkenen väittää, että vieraamme viihtyivät hyvin myös. Katsokaa nyt näitä hymynaamoja.

Vieraiden viihtyvyys oli yksi tärkeimmistä näkökulmista, josta häiden ohjelman suunnittelemista lähdettiin tekemään. Vieraiden mukavuutta huomioitiin paitsi turhan pitkien odotteluiden ja siirtymien eliminoimisella, meidän tarjoamalla kuljetuksella ja rennolla ohjelmalla. Muistan, kun kävimme ensimmäistä kertaa tutustumassa juhlapaikan tiluksiin ja huvila Villa Andanian sisätiloihin, aloin jo ideoimaan mitä kaikkea aktiviteettia järjestäisin sisätiloihin ja ulos, jotta vieraamme eivät pitkän päivän aikana tylsistyisi. Sirkushuveja ei lopulta kuitenkaan tarvinnut väkisin keksiä ja ohjelmien aikataulutuskin sujui melko luonnollisesti häätiimin avustuksella.

Häiden ohjelmaa mietittiin ja hiottiin kaasojen ja seremoniamestarin kanssa vielä edeltävinäkin päivinä. Olin vielä häitä edeltävänä iltanakin epävarma sen suhteen, oliko meillä liikaa, liian vähän vai sopivasti ohjelmaa. Meidän suunnittelemat ohjelmanumerot olivat kronologisessa järjestyksessä edeten seuraavat:

  • vihkimistä edeltävä ja seremonian jälkeinen livemusiikki
  • valokuvauksemme ajaksi järjestetty cocktail-baari, jossa vieraat saivat itse loihtia alkoholillisia ja alkoholittomia drinkkejä valmiiksi annetun drinkkimenun aineksista
  • tietovisa, joka suoritettiin ruokailun lomassa ja jonka tulokset ja voittaja julkistettiin loppuillasta
  • puheet, joille olimme varanneet hetkiä ruokailun väliin, mutta jotka kuitenkin tulivat meille tarkoituksellisesti yllätyksenä
  • häätanssi
  • hääkimpun heitto
  • kenkäleikki
  • tanssilattia viimeisenä ohjelmanumerona “loppuseremonian” päätteeksi

Ohjelmalista kasvoi yhdellä lisänumerolla, sillä eräs vieraistamme antoi meille lahjaksi yllätysohjelmanumeron, joka oli mahtava tankotanssishow. Show solahti ohjelmien joukkoon juuri sopivasti, sillä siirryimme kaikki huvilan terassille katsomaan yllätysesitystä, jonka jälkeen tanssimme häätanssin ja heitin vielä kimpunkin samassa rytäkässä. Kimpunheittoa varten olin tilannut erikseen heittokimpun, joka oli morsiuskimppua pienempi. Sen nappasi onnekas kaasoni, jonka kättä oli koristamassa hiuskukkani kanssa yhteensointuva kukkaranneke. Sukkanauhan riisuminen ja heitto ei tuntunut omalta jutulta ollenkaan, joten skipattiin se ja jätettiin riisumishommat Sebastianille privaatimpaan hetkeen hääyön hotelliin.

Lisäsin juuri Instagramin puolelle pätkän meidän häätanssista, josta olen hyvin ylpeä. Olin hääpäivänämme raskaana viikoilla 28+0 eikä liikkumiseni ollut enää totutun sulavaa ja lisäksi märkä terassinlattia toi pienen lisähaasteen tähän hetkeen.

Kiitos häätiimille eli kaasoille, bestmanille ja seremoniamestarille täydellisestä hääohjelmasta. Ja tietenkin Irikselle kaikesta vaivasta, minkä näit tankotanssiesityksen ja sen järjestämisen eteen. Tässä vielä hauska luvalla julkaistu kuva meidän seremoniamestarista, jonka panos oli juhlissamme korvaamaton. Meille tuli tästä otoksesta mieleen tehtäväänsä kyllästynyt karaokeisäntä tai bingojuontaja, vaikka mestarimme kyllä piti huolen ettei kyllästymään päästy.♥︎

Kaikki tämän julkaisun kuvat ovat hääkuvaajamme Petri Mastin ottamia. Mielestäni hän onnistui tallentamaan hyvin meidän häiden tunnelmaa, vai mitä mieltä olette? Emme luonnollisesti voineet olla jokaisessa hetkessä läsnä, mutta on ihana katsella jälkikäteen miten vieraamme näyttävät nauttineen meidän päivästä.

♡: Lotta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s